Intensiv de educație digitală pentru profesori din Colegii Tehnice Energetice

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This curs is currently closed

Aceasta este o experiență de învățare online dedicată profesorilor de la Colegiile Tehnice Energetice din București și Deva susținute de E-distributie Banat / Muntenia. Înscrierile s-au făcut pe bază de invitație.
Dacă sunteți interesat(ă) de un curs de educație digitală, vă așteptăm cu drag în cursul Predau Viitor pentru profesori de informatică și TIC.

 

Despre curs

Cursul online Intensiv de educație digitală pentru profesori din Colegii Tehnice Energetice din București și Deva este o călătorie intensivă de explorare a educației digitale. 

Elevii de azi vor fi cetățeni activi până cel puțin în 2070, iar acum poate că ne este greu să ne imaginăm cum va fi lumea în care ei vor trăi activ. Însă, responsabilitatea noastră este tocmai aceasta, să îi pregătim acum pentru a trăi o viață împlinită și independentă în aceste timpuri necunoscute. Prin acest curs urmărim să creăm o punte între elevii digitali de azi și cadrele didactice care doresc să se dezvolte și să realizeze activități didactice online, precum și să integreze capacitatea creativă a elevilor de a folosi tehnologia pentru a se conecta la învățare continuă.

Cursul de față vă invită să explorați educația digitală într-un ritm intensiv, oferind o abordare inovativă, atractivă și colaborativă. Părțile de teorie sunt completate de foarte multe oportunități de a aplica practic ceea ce învățați și de a vă construi propriile contexte la clasă în care să transferați cunoștințele dobândite. Cursul a fost construit în așa fel încât să vă fie sprijin pentru a vă pregăti să utilizați tehnologia la clasă în diferite forme cât mai utile și atractive pentru procesul de învățare al elevilor / elevelor cu care lucrați. În plus, să vă fie sprijin pentru învățarea la distanță și online în realitatea acestei perioade cu care ne confruntăm.  

Cursul are o abordare integrată, pornește de la abordarea pedagogiei învățării din perspectiva unor teorii și cercetări moderne, continuă cu explorarea legăturii dintre tehnologie și învățare, pentru ca apoi să aprofundeze o multitudine de resurse digitale necesare pentru portofoliul de bază al oricărui cadru didactic.

Am adus în acest curs întreaga noastră experiență de formare de până acum, online și offline, prin cursuri, webinarii, tutoriale, observare la clasă sau programe de tip Accelerator, dedicate profesorilor din toate ciclurile de învățământ (învățători, profesori de informatică și TIC, profesori din licee cu profil pedagogic). Experiența noastră a fost completată și susținută de colaborări fructuoase cu experți și cercetători în domeniul educației atât români, cât și internaționali, precum și de susținerea comunităților efervescente de învățători pe platforma Îndreptar Digital și profesori de informatică și TIC pe platforma Predau Viitor

Metodologia cursului de educație digitală aparține Asociației Techsoup și se bazează pe profilul de competențe al profesorului dezvoltat de International Society for Technology in Education (ISTE – SUA) și DigiCompEdu al Comisiei Europene.

Cursul este construit pentru profesori din Colegiile Tehnice Energetice din București și Deva.

Acest curs este dezvoltat și organizat de Asociația Techsoup cu sprijinul E-Distribuție Banat, E-Distribuție Muntenia și Romanian-American Foundation

Acest curs își propune să: 

  • vă ajute să integrați instrumente de tehnologie și să construiți activități educaționale interactive bazate pe investigație (descoperirea naturii și a lumii), creativitate, gândire critică, lucru în echipă și interdisciplinaritate;
  • construiască un context de învățare de calitate, bazat pe învățare activă și colaborativă;
  • vă faciliteze accesul la  activități online relevante explicate pas cu pas, care să crească interesul pentru școală și implicarea elevilor, părinților și a comunității;
  • vă echipeze cu intervenții sustenabile în clasă bazate pe integrarea tehnologiei;
  • vă crească gradul de încredere cu privire la utilizarea tehnologiei la clasă;
  • vă includă într-o comunitate de practică activă și deschisă în care să testați și împărtășiți din experiențele de la clasă;
  • vă pregătească pentru predarea online.

Tipuri de activități și materiale din curs:  webinarii live, tutoriale video, chestionare, teme, autoevaluări și evaluări, fișe de lucru, studii de caz, contribuții de idei și practici în comunitate, proiect final la clasă. 

Termene importante în curs:

  • webinarii live (25 septembrie, 1 / 15 / 29 octombrie, 10 / 19 noiembrie )
  • întâlniri de comunitate (17 septembrie, 22 octombrie, 26 noiembrie, 3 / 10 decembrie)

Durată curs: 12 săptămâni ( 21 septembrie – 13 decembrie 2020)
Efort timp total estimat:  60 de ore de lucru

Diplomă: la sfârșitul cursului, participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi diplomă de absolvire.