Introducere în Python pentru profesori (vară 2021)

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This curs is currently closed

// Perioada de înscrieri pentru acest curs s-a terminat. Vă invităm să urmăriți platforma Predau Viitor pentru a vă înscrie la următoarea iterație a cursului, în primăvară 2022 //

Despre curs

Cursul online asincron Introducere în Python vă pregătește pentru utilizarea la clasă a Python, unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare din lume în acest moment. Este un curs în limba română de tip MOOC despre Python, construit pentru profesori de informatică.

Experiența de învățare este 100% online, asincron – adică se parcurge în ritm propriu, în limitele calendarului cursului.

Cursul este construit pentru profesori de informatică de liceu care nu au mai folosit deloc limbajul Python și nu au utilizat Python la clasă. 

Pentru parcurgerea cu succes a cursului sunt necesare cunoștințe de bază într-un alt limbaj de programare (preferabil orientat pe obiecte) și cunoștințe despre structuri de date. Este nevoie de asemenea și de cunoștințe de bază de limba engleză.

Exercițiile și activitățile propuse în Python pot fi folosite la orice clasă, într-o formă adaptată. Ele au fost construite pentru a fi exersate cu clasa a IX-a.

La finalul cursului:

  • veți avea cunoștințe de bază de programare în Python și veți înțelege cum funcționează acest limbaj de programare
  • veți fi exersat consistent Python pe parcursul mai multor jocuri și exerciții
  • veți avea numeroase activități și exerciții cu Python pe care să le propuneți elevilor dumneavoastră la clasă
  • veți putea implementa la clasă activități și exerciții care să vă pregătească elevii pentru meseria de “data scientist”, una dintre cele mai căutate meserii ale viitorului
  • veți fi facilitat cel puțin o activitate Python la clasă
  • puteți obține o diplomă de absolvire îndeplinind condițiile cursului

Ce ne recomandă?

Introducere în Python este construit pe baza întregii noastre experiențe de formare de până acum, online și offline, prin cursuri, webinarii, tutoriale, observare la clasă sau programe de tip Accelerator, dedicate profesorilor din toate ciclurile de învățământ (învățători, profesori de informatică și TIC, profesori din licee cu profil pedagogic). Experiența noastră a fost completată și susținută de colaborări cu experți și cercetători în domeniul educației atât români, cât și internaționali, precum și de susținerea comunităților efervescente de învățători pe platforma Îndreptar Digital și profesori de informatică și TIC pe platforma Predau Viitor

Acest curs este dezvoltat și organizat de Asociația Techsoup cu sprijinul Romanian-American Foundation și Societe Generale Global Solution Centre.

Tipuri de activități și materiale din curs:  tutoriale video, chestionare, teme, autoevaluări, contribuții de idei și practici în comunitate, activitate finală la clasă cu elevii.

Activitate la clasă pentru absolvirea cursului:

 Activitatea la clasă vă oferă contextul să exersați pedagogic noile cunoștințe și abilități dobândite în cadrul acestui curs. Activitatea constă în susținerea unei ore de informatică cu Python (online, față în față sau hibrid) și autoreflecția pedagogică asupra acestei activități prin completarea formularului de proiect final.

Termene importante în curs: 

  • 30 septembrie (se dechide accesul la modulul Activitate la clasă)
  • 29 octombrie (termen limită pentru raportarea activității de la clasă)


Perioadă curs:
5 iulie – 29 octombrie 2021

Calendar curs: 

 

                                                                                                                      click pe imagine pentru mărire

 

Efort timp total estimat:  80 de ore de lucru independent 

Diplomă: Participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi diplomă de absolvent la sfârșitul cursului. Cursul nu are credite profesionale transferabile.

Trainer curs: Oana Șipoș, Europe Code Week Ambassador  

Oana, de profesie inginer, este pasionată de educație și de tehnologie. Crede că cea din urmă este un instrument de a rezolva probleme din viața de zi cu zi, de la cele mai triviale la cele mai complexe. A predat Scratch în cadrul Transylvania College din Cluj-Napoca, experiență ce a făcut-o să aprecieze și mai mult munca și impactul unui profesor. Susține alfabetizarea digitală în calitate de ambasador Europe Code Week pentru România, o inițiativă a Comisiei Europene care promovează importanța programării și a competențelor digitale.