ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Răspundem aici celor mai frecvente întrebări despre program și munca noastră în Predau Viitor. Alte întrebări, primim oricând prin formularul de contact sau pe oricare dintre comunitățile noastre online.

Întrebări frecvente

Predau Viitor este un program educațional nonprofit de dezvoltare profesională pentru profesori de informatică, TIC și alte discipline tehnice din sistemul public de învățământ. Predau Viitor are 3 componente: cursuri online gratuite pentru profesori, Acceleratorul și Designing our Tomorrow.

Predau Viitor este creat și implementat de Asociația Techsoup, organizație neguvernamentală câștigătoare a Premiului pentru Educație la Digital Skills Awards Gala 2017, organizată de Comisia Europeană.

Partenerul fondator strategic este Romanian-American Foundation. Parteneri finanțatori în 2019 sunt Societe Generale European Business Services și Google, prin Google Educator Grants.

Fiecare componentă a programului are o procedură de înscriere diferită. Înscrierile în cursurile online disponibile sunt deschise oricărui profesor de informatică, TIC sau alte discipline tehnice din sistemul public. În Accelerator și Designing our Tomorrow sunt invitați să aplice profesori și școli care au absolvit cursurile online Predau Viitor.

Cursurile noastre online se desfășoară în general în două sesiuni: de primăvară, în perioada februarie – aprilie, și de toamnă, în perioada octombrie – decembrie. Orice profesor de informatică, TIC sau discipline tehnice se poate înscrie la cursuri, cu excepția celor care au condiții speciale de înscriere.

Cursurile noastre online sunt unități de învățare complexe, create de specialiști în educație, care combină învățarea autonomă, cu activitățile online, cu temele și cu activitatea la clasă. 

Acceleratorul este o experiență transformațional de dezvoltare profesională și personală pentru 20 de profesori în fiecare an, construită exclusiv pentru profesori de informatică, TIC sau alte discipline tehnice împreună cu specialiști în educație și parteneri din companii IT. Accelerator înseamnă 1 săptămână intensivă de workshopuri practice, despre cele mai noi tehnologii și pedagogii, precum și întâlniri cu lideri din industria de IT și vizite la sediile companiilor de tehnologie din România la București, dar și sprijin pentru a crea activități extra și intra-curriculare care ajută elevii să își redefinească motivația față de informatică și tehnologie.

În Accelerator sunt invitați să aplice doar profesori absolvenți ai cursurilor noastre online.

 

Designing our Tomorrow sau DOT este o metodologie unică de problem-based learning în STEAM creată de specialiști de la Universitatea din Cambridge, Facultatea de Științele Educației și Departamentul de Inginerie. 

DOT se adresează în special specializărilor de matematică-informatică și științele naturii și este implementă în România exclusiv în cadrul Predau Viitor, împreună cu colegii de la Universitatea din Cambridge.

În DOT lucrăm cu doar câteva școli pilot în fiecare an, care sunt invitate să aplice dintre școlile profesorilor participanți în Accelerator.

Parteneri

Înscrie-te pe lista de email Predau Viitor ca să afli cum să beneficiezi de toate oportunitățile de învățare și resursele gratuite create în program. 

Despre tehnologie,
pentru învățători și elevii lor

Micro-finanțări
pentru evenimente de tehnologie

Scroll to Top