ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Răspundem aici celor mai frecvente întrebări despre program și munca noastră în Predau Viitor. Alte întrebări, primim oricând prin formularul de contact sau pe oricare dintre comunitățile noastre online.

/ / / /Întrebări frecvente/ / / /
Predau Viitor este un program de dezvoltare profesională pentru profesori de informatică, TIC și alte discipline tehnice din sistemul public de învățământ.
Predau Viitor este un program nonprofit și are 3 componente: cursuri online gratuite pentru profesori, Acceleratorul și Designing our Tomorrow.
Predau Viitor este creat și implementat de Asociația Techsoup, organizație nonprofit câștigătoare a Premiului pentru Educație la Digital Skills Awards Gala 2017, organizată de Comisia Europeană.
Partenerul fondator strategic este Romanian-American Foundation. Parteneri finanțatori sunt Societe Generale Global Solution Centre și Google, prin Google Educator Grants.
Fiecare componentă a programului are o procedură de aplicație diferită.
Cursurile online sunt deschise oricărui profesor de informatică, TIC sau alte discipline tehnice din sistemul public, prin înscriere în perioada în care sunt disponibile.
În Accelerator și Designing our Tomorrow sunt invitați să aplice doar profesori și școli care au absolvit cursurile online curente și webinariile Predau Viitor organizate în 2018-2020.
Cursurile noastre online se desfășoară în general în două sesiuni: de primăvară, în perioada februarie – aprilie, și de toamnă, în perioada octombrie – decembrie.
Orice profesor de informatică, TIC sau discipline tehnice se poate înscrie la cursuri în perioada în care ele sunt deschise, respectând condițiile speciale de înscriere menționate la fiecare curs în parte.
Cursurile noastre online sunt activități de învățare complexe, create de specialiști în educație, care combină învățarea autonomă cu activitățile online, cu temele și cu activitatea la clasă.
PredauViitor.ro este prima platformă de cursuri online masive pentru profesori de informatică. Dezvoltăm pentru dumneavoastră atât conținutul cursurilor, cât și consolidăm și testăm cerințele tehnice ale acestei platforme, extrem de complexă atât ca software, cât și ca cerințe hardware.
Ca orice produs software complex, platforma se află încă stadiul de “beta“, care înseamnă că dezvoltăm în continuare funcționalități și facem adjustări la platformă, astfel încât să ajungem să vă oferim cea mai eficientă experiență de învățare online de care aveți nevoie la catedră. Integrăm mereu feedback și actualizăm cerințele tehnice la nivelul utilizării platformei de către dumneavoastră. În anumite momente, platforma poate fi pusă în mentenanță tehnică, pentru a-i fi actualizate funcționalitățile.
Acceleratorul este o experiență transformațional de dezvoltare profesională și personală pentru doar 20 de profesori în fiecare an, construită exclusiv pentru profesori de informatică, TIC sau alte discipline tehnice împreună cu specialiști în educație și parteneri din companii IT. Accelerator înseamnă 1 săptămână intensivă de workshopuri practice, despre cele mai noi tehnologii și pedagogii, precum și întâlniri cu lideri din industria de IT și vizite la sediile companiilor de tehnologie din România la București, dar și sprijin pentru a crea activități extra și intra-curriculare care ajută elevii să își redefinească motivația față de informatică și tehnologie.
În Accelerator sunt invitați să aplice doar profesori absolvenți ai cursurilor noastre online și ai webinariilor Scratch organizate în 2019-2020.
Designing our Tomorrow sau DOT este o metodologie unică de problem-based learning în STEAM creată de specialiști de la Universitatea din Cambridge, Facultatea de Științele Educației și Departamentul de Inginerie.
DOT se adresează în special specializărilor de matematică-informatică și științele naturii și este implementă în România exclusiv în cadrul Predau Viitor, împreună cu colegii de la Universitatea din Cambridge.
În DOT lucrăm cu doar câteva școli pilot în fiecare an, care sunt invitate să aplice dintre școlile profesorilor participanți în Accelerator.