4. Tehnologie și învățare Copy

Introducere

Modurile tradiționale de organizare a școlii cer elevilor să învețe materii precum matematică, științe, studii sociale, independente unele de altele și mai puțin focus pe posibile conexiuni interdisciplinare. Dar în lumea reală, elevii nu sunt așteptați să opereze cu acest conținut independent, ba dimpotrivă, ei trebuie să integreze mai multe informații, să facă legături între ele, să gestioneze o realitate complexă și integrată. Adoptarea unei abordări multidisciplinare care leagă diferite materii și diferite subiecte permite oportunități care promovează învățarea autentică și oferă spațiu elevilor să studieze și potrivit intereselor lor. 

În acest modul imaginăm Școala Viitorului, reimaginăm rolul cadrelor didactice și pălăriile pe care le poartă și explorăm variate modele de învățare facilitate de tehnologie.

Obiective de învățare

La finalul acestui modul veți reuși să:

Întrebări esențiale

În timp ce parcurgeți acest modul aveți în vedere întrebările:

Vocabular modul

activități online sincron sunt activități live, în care toată lumea este conectată în același timp, prin sisteme de conferință online cum ar fi Zoom, Google Meet, Teams etc. 

= activități online asincron sunt activități individuale ale elevului/elevei, pe care le primește prin platforme mai degrabă de instant messaging sau clase virtuale: Whatsapp, Google Classroom, Edmodo etc.

= învățarea online este educația care are loc pe internet. Este adesea denumită „e-learning (e-învățare)” printre alți termeni. Cu toate acestea, învățarea online este doar un tip de „învățare la distanță” – termenul umbrelă pentru orice învățare care are loc la distanță și nu față în față, în clasă.

= orice combinație de predare-învățare față în față cu predare-învățare online

= este o trecere temporară a predării-învățării la un mod alternativ din cauza circumstanțelor de criză. Aceasta implică utilizarea de soluții de predare complet la distanță pentru instruire sau educație care altfel ar fi livrate față în față sau drept cursuri mixte sau hibride și care vor reveni la formatul respectiv odată cu diminuarea crizei sau a situației de urgență.