6. Predarea astăzi. Ora în digital Copy

Introducere

În acest modul vă sprijinim în a crea și facilita experiențe de învățare eficiente, interactive și cu un conținut relevant pentru ora digitală, fie ea online, față în față sau mixtă / blended. 

Vă oferim o perspectivă asupra elementelor de avut în vedere în planificarea și implementarea unei ore digitale și nu o rețetă unică asupra unui plan de lecție.

Avem încredere că odată ce mutăm focusul pe ce putem adapta și fructifica în ora digitală, soluțiile la provocările inerente vor veni din personalizarea predării pe nevoile de învățare ale elevilor noștri.

În acest modul veți descoperi idei interactive de predare și evaluare și platforme care susțin învățarea sincron și asincron și combinația potrivită din fiecare pentru ca învățarea să fie de calitate.

Obiective de învățare

La finalul acestui modul veți reuși:

Întrebări esențiale

În timp ce parcurgeți acest modul aveți în vedere întrebările:

Vocabular modul

activități online sincron sunt activități live, în care toată lumea este conectată în același timp, prin sisteme de conferință online cum sunt Zoom, Google Meet, Teams etc. 

= activități online asincron sunt activități individuale ale elevului/elevei, pe care le primește prin platforme mai degrabă de instant messaging sau clase virtuale: Whatsapp, Google Classroom, Edmodo etc.

= învățarea online este educația care are loc pe internet. Este adesea denumit „e-learning (e-învățare)” printre alți termeni. Cu toate acestea, învățarea online este doar un tip de „învățare la distanță” – termenul umbrelă pentru orice învățare care are loc la distanță și nu într-un mod tradițional în clasă.

= orice combinație de predare-învățare tradițională față în față cu predare-învățare online