1.1 Cum navigați cursul Copy

Vă invităm să urmăriți cu foarte mare atenție și integral toate informațiile de mai jos. Înțelegerea tuturor indicațiilor prezentate mai jos este foarte importantă pentru a avea o experiență reușită.

Tutorialul video de mai jos reprezintă un EXEMPLU generic de parcurgere a unui curs în platforma predauviitor.ro.

Play Video

4 min 8 sec

Module, lecții și activități

Cele 3 categorii mari de conținut din acest curs sunt:

Alte tipuri de conținut

Primul pas în parcurgerea unui modul

este să dați click pe numele Modulului

De exemplu, dacă sunteți la Modulul 1, veți da click pe numele lui, adică pe „1: Despre Microcursul pentru Colegii Tehnice Energetice”. Astfel, veți vedea conținutul acestui modul. Similar procedați cu restul modulelor. După ce descoperiți conținutul unui modul, parcurgeți lecțiile din modul în ordinea în care apar.

Tot cursul se parcurge de SUS în JOS

Ordinea în care parcurgeți modulele cursului: Modul 1, Modul 2…. Modul 5.

Similar pentru lecții. De exemplu, în Modul 1, parcurgeți (în această ordine): 1.1 Cum navigați platforma, 1.2 Despre Microcurs… 1.6 Angajament de integritate.

Butonul "Marchează ca parcus"

După ce parcurgeți fiecare modul și lecție individuale, în colț dreapta jos și colț dreapta sus, veți avea butonul „Marchează ca parcurs” pe care va trebui să-l apăsați. După ce îl apăsați, veți observa cum cercul alb din dreptul numelui lecției/modulului va deveni un cerc portocaliu cu o bifă pe el. Acest lucru vă va ajuta să știți întotdeauna în ce stadiu sunteți pe parcursul cursului.

Butonul „Marchează ca parcurs” afișat la sfârșitul unei lecții/unui modul 
(în colț dreapta jos)
Butonul „Marchează ca parcurs” afișat la începutul unei lecții/unui modul 
(în colț dreapta sus)

Indiferent de pe ce buton alegeți să dați click (pe cel din colț dreapta sus sau pe cel din colț dreapta jos), acesta trebuie să fie apăsat pentru a avea acces la lecția următoare/modulul următor.

De exemplu: în capturile de ecran de mai jos, în coloana din stânga, lecția „1.3 Cine suntem” nu a fost marcată ca parcursă. În coloana din dreapta, după ce veți apăsa  butonul „Marchează ca parcurs” din lecția 1.3, lecția va apărea ca parcursă (cercul gol din prima coloană s-a transformat într-un cerc portocaliu plin, cu o bifă pe el).

De ținut minte: dacă nu marcați ca parcurs lecțiile și modulele finalizate, nu veți putea trece la pașii următori din curs. De exemplu: dacă nu marcați ca parcursă lecția „1.1 Cum navigați cursul”, nu veți avea acces la lecția imediat următoare numită „1.2 De ce acest curs”.

Foarte important

Apăsați butonul "Marchează ca parcurs" DOAR dacă într-adevăr ați parcurs toate informațiile și ați realizat toate cerințele dintr-o lecție/dintr-un modul.

15 ore de lucru

Pentru acest microcurs, am estimat un efort de timp total de 15 ore. Acestea includ participarea la întâlnirile de comunitate pe platforma Zoom în datele stabilite și munca de individuală de reflecție și aplicare la clasă. 

Pentru a vă ajuta în a vă stabili un ritm constant de învățare, puteți accesa modulele de mai jos doar începând cu anumite date.

Modulele 1 - 4

accesibile din 15 martie, odată cu înscrierea la curs

Modulul 5

Accesibil din 16 iunie

Contul meu

În secțiunea "Contul meu" veți găsi informații importante referitoare la cursurile online pe care le urmați pe platforma Predau Viitor. Aici veți urmări și punctajele obținute la evaluările din curs.