1.3 Ce este Acceleratorul Copy

Istoria Acceleratorului

Play Video

2 min 18 sec

Cunoașteți profesorii Predau Viitor

Profesorii de informatică și TIC din Acceleratorul Predau Viitor 2019-2020 ne-au povestit despre cum a fost pentru ei experiența Acceleratorului.

Descoperiți mai jos experiența fiecărui participant dând click pe săgeți stânga dreapta.

Ce este ACUM Acceleratorul

Acceleratorul Predau Viitor este o experiență exclusivă și intensivă care aduce realitatea și provocările dezvoltării de produse IT direct în sala voastră de clasă și vă ajută să vă pregătiți elevii pentru inovație.

Acceleratorul este construit în acest moment exclusiv pentru cadre didactice care predau informatică sau TIC în sistemul preuniversitar din România și care vor preda informatică sau TIC în anul școlar 2021-2022. 

Acceleratorul este în același timp și un proces de transformare al felului în care predați informatica, dar și metoda pe care o veți aplica la clasă pe parcursul și după finalizarea experienței Acceleratorului. Ca orice transformare, durează, și este construit să vă însoțească pe tot parcursul următorului an școlar, până în luna mai 2022.

Acceleratorul nu înlocuiește ce și cum predăm la informatică în acest moment, ci completează și adaugă la ceea ce facem deja, adaugă la informatica teoretică pe care o facem la clasă experiență practică reală prin care ne pregătim elevii pentru viitorul real și practic.

Metoda Accelerator

În Accelerator:

Acceleratorul este deci o experiență hibridă de educație online – sală de clasă care înseamnă:

1. Selecție

Un proces online anual de aplicație și selecție a profesorilor participanți (dintre absolvenții cursurilor online Predau Viitor);

2. Curs online de dezvoltare de produs

Un curs online asincron de dezvoltare de produse IT (product development), metoda folosită în toate companiile de software pentru dezvoltarea de produse noi și inovative, pregătit și livrat de experți din industria IT - derulat pe parcursul primului semestru de școală, în ritm propriu;

3. Activitate la clasă

Activitate și transfer la clasă și implementarea metodei Accelerator pe parcursul semestrului al doilea al anului școlar, cu ajutorul unei metodologii pas cu pas creată de experți pedagogi împreună cu experți din industria IT;

4. Întâlniri cu lideri din IT

Întâlniri online periodice și discuții exclusive cu lideri din industria locală de IT pentru profesori și elevi pe perioada activității și transferului la clasă ale metodei, care să aducă și mai aproape de clasă realitatea dezvoltării de produse pe toată perioada experienței de învățare;

Opțiuni de aplicare

Metoda Acceleratorul Predau Viitor este construită pentru a completa orele de informatică sau TIC de liceu. Metoda poate fi aplicată indiferent de specializarea și profilul clasei. Cu adaptări ale procesului, poate fi aplicată cu succes și pentru clase de gimnaziu.

Poate fi implementată atât ca parte din orele de informatică existente, cât și ca activitate pentru un opțional la decizia școlii sau ca metodă de folosit la cluburile extra-curriculare IT.