10.1 Cerințe și materiale necesare Copy

Pentru proiectul individual final al cursului aveți de realizat lecție cu elevii dumneavostră în perioada 5 – 25 mai 2021. 

Lecție online în Scratch cu elevii dumneavoastră

Lecție despre și cu elemente și jocuri în Scratch.

Fără a fi limitate la acestea, câteva idei de lecție:

      • o lecție în care le explicați platforma Scratch și faceți primii pași în Scratch
      • o lecție în care explicați elevilor participanți un joc în Scratch sau discutați anumite elemente de programare cu ajutorul Scratch
      • o lecție în care discutați o temă (un joc) Scratch pe care le-ați dat-o elevilor în prealabil (poate chiar printr-un tutorial video creat de către dumneavoastră)

Dupa realizarea și raportarea proiectului final (până pe 25 mai 2021), trebuie să ne trimiteți informații despre el prin formularul disponibil în lecția următoare numită Trimite proiectul la clasă”

În raportul narativ va trebui să încărcați și minim 3 fotografii (capturi de ecran) de la activitate (din 3 momente diferite ale lecției online) din care să reiasă clar numărul elevilor participanți, modalitatea de interacțiune dintre dumneavoastră și elevi și proiectele Scratch desfășurate. 

Resurse pentru proiect

Fotografiile care ilustrează proiectul final

Pentru evidențierea interacțiunii elevilor în lecția online Scratch, va fi nevoie să încărcați 3-5 fotografii din timpul activităților.

Cum redimensionați o fotografie? (dacă aveți nevoie)

Desigur, există și website-uri sau aplicații pe care le puteți folosi, recomandarea noastră este doar legată de redimensionare cu funcționalitățile disponibile pe majoritatea calculatoarelor. Dați click pe imaginile de mai jos, pentru a urmării pașii succesivi.

1. Paint

2. Din editorul de fotografii

Instrument captură de ecran - Lightshot

Un instrument foarte ușor de folosit pentru realizarea capturilor de ecran este Lightshot.

Materialele video pentru proiectul final (opțional)

Dacă doriți să realizați propriul tutorial video Scratch (realizat cu Zoom sau Loom) ca să-l oferiți elevilor înaintea lecției online de exemplu, aflați mai jos cum puteți crea tutorialul și după cum puteți să-l încărcați pe Youtube (dacă este nevoie).

Cum realizați un tutorial video cu Zoom sau Loom (opțional, dacă aveți nevoie)

Zoom

Loom

Cum încărcați un material video / tutorialul creat pe Youtube? (opțional, dacă aveți nevoie)