Pentru proiectul individual final al cursului aveți de realizat o lecție online cu elevii dumneavostră în perioada 16 noiembrie – 11 decembrie 2020.
Lecție online despre și cu elemente și jocuri în Scratch.
Fără a fi limitate la acestea, câteva idei de lecție online:
Dupa realizarea și raportarea proiectului final (până pe 11 decembrie), trebuie să ne trimiteți informații despre el prin formularul disponibil în lecția următoare numită “Trimite proiectul la clasă”.
În raportul narativ va trebui să încărcați și minim 3 fotografii (capturi de ecran) de la activitate (din 3 momente diferite ale lecției online).
Pentru evidențierea interacțiunii elevilor în lecția online Scratch, va fi nevoie să încărcați 3-5 fotografii din timpul activităților.
Desigur, există și website-uri sau aplicații pe care le puteți folosi, recomandarea noastră este doar legată de redimensionare cu funcționalitățile disponibile pe majoritatea calculatoarelor. Dați click pe imaginile de mai jos, pentru a urmării pașii succesivi.
Un instrument foarte ușor de folosit pentru realizarea capturilor de ecran este Lightshot.
Dacă doriți să realizați propriul tutorial video Scratch (realizat cu Zoom sau Loom) ca să-l oferiți elevilor înaintea lecției online de exemplu, aflați mai jos cum puteți crea tutorialul și după cum puteți să-l încărcați pe Youtube (dacă este nevoie).
Instrumente pe care le puteți folosi și în proiectul final.
Învățarea de la egal la egal (EN: peer learning) este o practică educațională care funcționează nu doar la elevi, ci și la adulți, pentru a facilita atingerea obiectivelor de învățare din interacțiunea cu colegii.
Suntem o comunitate care se bazează pe și încurajează schimbul de experiențe și învățare între profesorii săi. De aceea, inclusiv pentru proiectul final, vă invităm să faceți schimb de idei, încurajări, resurse pentru a realiza minunate și relevante activități de învățare Scratch alături de elevii la care predați.
Vă propunem să vă găsiți în Padlet o echipă în care să faceți schimb de idei. În mod voluntar și în ritm propriu, vă încurajăm să luați legătura cu colegi din echipă și să discutați despre proiectul la clasă.
Padletul va avea mai multe coloane. Pe fiecare coloană vor fi 4-5 postări, fiecare persoană se va trece într-o postare (cu nume, prenume, adresă de email sau profil de Facebook la care poate fi contactat).
Dacă nu găsiți loc într-o echipă deja creată puteți crea o nouă coloană / echipă. (apăsați Add column / Adugă coloană)