5.1b Explorare în web

Introducere

Elevii noștri sunt exploratori și nativi digital, dar oare știu ei totul despre tehnologie? Dimpotrivă, și ei pornesc în această călătorie în care descoperă și învață alături de profesor cum să folosească tehnologia și internetul pentru învățare. Mai precis:

#1

cum să își formeze reprezentări corecte despre lumea în care trăiesc și vor munci

#2

cum să se orienteze în spațiu și timp

#3

cum să caute pe internet

#4

cum să-și dezvolte gândirea critică (în căutare, în documentarea de pe Internet)

În această primă lecție vă invităm să descoperiți și să vă antrenați cu primele aplicații online, care vor construi Portofoliul de bază cu resurse digitale. Pentru început, din acest portofoliu recomandăm să facă parte instrumente sau platforme online care să vă ajute să oferiți elevilor reprezentări corecte, reale asupra lumii și care oferă deja un conținut educațional de calitate.

Parcurgeți pas cu pas materialele de mai jos și realizați fiecare activitate.

Am putea spune că explore.org este o grădină zoologică globală.

Explore.org oferă acces la mii de camere video live din diverse locuri din lume: rezervații naturale, adăposturi pentru animale, ferme și altele. În video-ul de mai jos vom explora împreună platforma Explore.org.

8 min 5 sec

Un alt spațiu online de explorare pentru elevi este Youtube, unde puteți găsi de asemenea materiale video live, căutând Youtube Live.  Iată câteva dintre aspectele învățate din experiența de utilizatori și educatori despre Youtube.

8 min 11 sec

COMUNITATE

Ce alte canale educaționale de pe YouTube folosiți? Contribuiți în Padlet-ul de mai jos, apăsând simbolul ”+” pentru a adăuga un mesaj.

Made with Padlet

Un alt mod de a le dezvolta elevilor reprezentări reale ale lumii sunt activitățile de orientare în spațiu și timp. Cum puteți folosi hărțile virtuale la clasă, veți afla în video-ul următor:

11 min 39 sec

Căutați folosind cursorul pe hartă, apoi cu ”+” sau ”-” un loc în care v-ați dori să fiți acum și să creați o amintire frumoasă. 🙂

Elevii noștri vor cunoaște ceea ce exersează în fiecare zi alături de profesori, familie, prieteni. Încurajați-i să descopere arta chiar dacă nu au acces la un muzeu fizic. Există numeroase muzee virtuale care permit accesul la un click distanță. Una dintre aceste ”colecții virtuale de colecții de artă” este găzduită de Google Arts & Culture.

Încurajați-le creativitatea, pasiunea și iubirea pentru estetică și frumos. Dați-le încredere și celor care au talent înnăscut și celor care sunt pregătiți să muncească. 

Expuneți-i de mici la artă și cultură care să îi inspire!

În următorul video veți descoperi trei instrumente interactive care îi vor captiva și motiva pe elevi să exploreze pământul, cerul și mediul subacvatic.

10 min

Reținem!

este important să fim cu toții conștienți, profesori și elevi atunci când căutăm în online

căutați acele instrumente care îi ajută pe elevi să își formeze reprezentări reale asupra lumii

încurajați spiritul de explorator al elevilor în natură, în arhitectură, în univers, provocați-i să gândească critic și să descopere lumea mare din care fac parte

Scroll to Top