5.2 Aplicații grafice Copy

Elevii noștri sunt nativi digital, fie că au mâzgălit prima dată cu creionul pe perete, fie că au colorat cu degetele pe o tabletă, ei creează, se exprimă și învață și prin elemente vizuale.

Cele două platforme grafice pe care le veți exersa și le veți adăuga în portofoliu în această lecție au rol multiplu:

#1 Platforma WordArt

6 min 29 sec

#2 Canva

Adăugăm la portofoliu o platformă care va schimba modul în care vă creați materialele didactice pentru elevi.

Canva este o platformă de design grafic care permite utilizatorilor să creeze grafică socială, prezentări, afișe și alt conținut vizual.

Este disponibilă pe web și mobil și integrează milioane de imagini, fonturi, șabloane și ilustrații. Așadar, nu este nevoie să reinventați roata când știm cât de prețios este timpul unui profesor, ci puteți adapta din materialele create de designeri profesioniști, pentru a vă servi în activitatea de la clasă și a vă dezvolta abilități de bază de editare foto și text.

timp pentru reflecție - 2 min

puteți folosi agenda fizică sau virtuală pentru a vă nota gândurile pentru întrebarea de reflecție de mai jos: 

Gândiți-vă când ați avut nevoie ultima dată de un poster / o imagine pentru o activitate cu elevii și cum ați reușit să faceți rost de ea sau să o creați? V-ați îndreptat oare către Google sau către Pinterest sau către un grup de Facebook?

În materialul video de mai jos vă arătăm cum a fost creată o diplomă în Canva. Dacă ne uităm în urmă și ne-am da nouă feedback :), desigur, am pune mai puține elemente. Less is more (RO: mai puțin, înseamnă mai mult). Pentru elevii mici este în regulă să fie atractivă, pentru elevii mari pot fi alese și modele mai simple.

Play Video

10 min 16 sec

În plus față de ce ați urmărit în video, nu ratați secțiunea de șabloane din Canva, unde găsiți modele de infografice, dar și felicitări și chiar materiale foto pentru postări în social media. Le găsiți și în secțiunea Resurse.

Reținem!

COMUNITATE

Realizați un nor de cuvinte în WordArt sau un material în Canva și 1. încărcați lucrarea în Padlet-ul de mai jos. Apăsați ”+” pentru a adăuga postarea și ”săgeata în sus” din postare pentru upload / încărcarea imaginii. SAU 2. postați pe profilul personal de Facebook / pe grupul de Facebook Indreptar Digital. Dacă alegeți varianta Facebook, nu uitați să adăugați și #IntensivDeEducatieDigitala pentru a urmări toate contribuțiile colegilor de curs.

Creat cu Padlet