Elevii noștri sunt nativi digital, fie că au mâzgălit prima dată cu creionul pe perete, fie că au colorat cu degetele pe o tabletă, ei creează, se exprimă și învață și prin elemente vizuale.
Cele două platforme grafice pe care le veți exersa și le veți adăuga în portofoliu în această lecție au rol multiplu:
Adăugăm la portofoliu o platformă care va schimba modul în care vă creați materialele didactice pentru elevi.
Este disponibilă pe web și mobil și integrează milioane de imagini, fonturi, șabloane și ilustrații. Așadar, nu este nevoie să reinventați roata când știm cât de prețios este timpul unui profesor, ci puteți adapta din materialele create de designeri profesioniști, pentru a vă servi în activitatea de la clasă și a vă dezvolta abilități de bază de editare foto și text.
puteți folosi agenda fizică sau virtuală pentru a vă nota gândurile pentru întrebarea de reflecție de mai jos:
Gândiți-vă când ați avut nevoie ultima dată de un poster / o imagine pentru o activitate cu elevii și cum ați reușit să faceți rost de ea sau să o creați? V-ați îndreptat oare către Google sau către Pinterest sau către un grup de Facebook?
În materialul video de mai jos vă arătăm cum a fost creată o diplomă în Canva. Dacă ne uităm în urmă și ne-am da nouă feedback :), desigur, am pune mai puține elemente. Less is more (RO: mai puțin, înseamnă mai mult). Pentru elevii mici este în regulă să fie atractivă, pentru elevii mari pot fi alese și modele mai simple.
Forma materialelor didactice contează. Formatul în care prezentați lecțiile, activitatea la clasă are impact asupra învățării.
Less is more = Mai puțin înseamnă mai mult. Fiecare element grafic are un rol. Creați materiale aerisite, lăsați spațiu între elemente și combinați elemente care se completează armonios. Folosiți imagini sau video reprezentative pentru mesajul pe care doriți să îl transmiteți.
Inspirați-vă din șabloanele deja existente și cu încredere creați materiale noi.
Încurajați creativitatea și exprimarea artistică a elevilor. În timp vor prinde încredere și cu mindsetul potrivit, veți auzi din ce în ce mai puțin: ”Eu nu sunt talentat(ă)!”, ”Eu nu pot crea!”. Amintiți-vă de puterea lui ”încă”!
Realizați un nor de cuvinte în WordArt sau un material în Canva și 1. încărcați lucrarea în Padlet-ul de mai jos. Apăsați ”+” pentru a adăuga postarea și ”săgeata în sus” din postare pentru upload / încărcarea imaginii. SAU 2. postați pe profilul personal de Facebook / pe grupul de Facebook Indreptar Digital. Dacă alegeți varianta Facebook, nu uitați să adăugați și #IntensivDeEducatieDigitala pentru a urmări toate contribuțiile colegilor de curs.