5.2 Scratch la clasă Copy

Fie că este o clasă offline sau online, Scratch poate să fie utilizat cu ușurință la clasă pentru a dezvolta gândirea computațională a elevilor și a preda noțiuni și concepte de informatică, TIC și nu numai!

Mai jos vă invităm să descoperiți experiența cu Scratch la clasă a 2 profesoare din comuntățile Predau Viitor și Îndreptar Digital, programe create și implementate de către Asociația Techsoup.

De asemenea, vă invităm să descoperiți o serie de tutoriale video în Scratch create chiar de absolvenții cu coronița ai cursului Predau Viitor – Introducere în Scratch din primăvară. 

DE CE Scratch la clasă? | cu doamna Gabriela Neculcea, profesoară informatică și TIC

Școala Gimnazială Miron Costin, Bacău

7 min 32 sec

DE CE Scratch la clasă? | cu doamna Ana Grecu, profesoară învățământ primar

Liceul Tehnologic Carol I Valea Doftanei

11 min 39 sec

Și dumneavoastră puteți crea astfel de tutoriale video precum cele de mai jos! Veți descoperi cum în modulul 9 al acestui curs. 

În acest moment, nu vă recomandăm să recreați animațiile de mai jos, vă propunem să parcurgeți restul cursului și să reveniți la acestea când veți dobândi toate cunoștințele necesare pentru a le recrea. Puteți observa totuși din acestea procesul de lucru al profesorilor.

https://www.youtube.com/watch?v=Ybo10nAPfQ0&feature=youtu.behttps://www.youtube.com/watch?v=xeeSFmsqnkA&feature=youtu.behttps://www.youtube.com/watch?v=2zRYV-bbndE&feature=youtu.be