6.2 Instrumente pentru învățare sincron Copy

În această lecție veți descoperi:

Aflați înainte de la conducerea școlii dacă există o platformă cu licență utilizată la nivel de școală, altfel, puteți opta pentru una dintre cele de mai jos.

Parcurgeți toate materialele, apoi explorați și alegeți o resursă cu care să începeți, cea care se potrivește cel mai bine elevilor și nevoilor lor.

Platforme

# 1 Zoom

Aplicația în care suntem convinși că mulți dintre dumneavoastră sunteți deja fluenți, ce permite efectuarea de apeluri video de grup, folosirea chat-ului, partajarea ecranului profesorului, utilizarea unei table virtuale interactive și împărțirea elevilor în echipe, în camere separate (EN: breakout rooms). Poate fi folosită atât pentru comunicarea cu elevii, cât și pentru comunicarea cu alte cadre didactice.

În prezent durata unei sesiuni live este limitată la 40 de minute, însă puteți solicita (chiar în procesul de crearea a unui cont nou) durată nelimitată, dacă aveți o adresă de email cu domeniul școlii.

Pentru a descoperi cum să folosiți funcționalitățile ZOOM de tablă virtuală și breakout rooms (camere virtuale în care elevii să discute în grupe mai mici anumite subiecte) vă încurajăm să urmăriți chiar tutorialele pas cu pas Zoom de mai jos

Pentru că tutorialele de mai sus sunt în limba engleză, provocarea suplimentară de data această pentru dumneavoastră este să folosiți Google Translate pentru a traduce o întreagă pagină de conținut astfel:

  1. Accesați https://translate.google.ro/ 
  2. Introduceți unul din link-urile de mai sus
  3. Vă asigurați că ați ales să se traducă din engleză (limba originală a conținutului) în limba română (limba în care doriți să se facă traducerea)
  4. Dați click pe link-ul generat de Google Translate în căsuța din dreapta; acesta va fi o pagină în limba română

Pentru tutorialul video, nu uitați că puteți selecta subtitrările în limba română (Setări -> Auto-translate -> Română).

Exemple de interacțiuni în breakout rooms: 

#1
Exerciții de respirație, de energizare, exerciții de cunoaștere și conectare a grupului, rutine de feedback
#2
roluri în grupuri mici // jocuri
#3
Think, pair, share (Gândește - Discută în pereche / grup mic - Împărtășește cu clasa)
#4
elev în rol de facilitator / profesor
#5
Lucru individual pe proiecte
#6
Ateliere kinestezice: pictură, construcții, etc.
#7
captarea atenției cu povești
Previous slide
Next slide

# 2 Google Meet

Google Meet este o aplicație de teleconferință, dezvoltat de Google. Este accesibil și poate fi folosit cu orice adresă de Gmail pentru a crea întâlniri online sincron cu o limită de 100 de persoane. Este integrată în platforma Google Classroom. Poate fi folosită atât pentru comunicarea cu elevii, cât și pentru comunicarea cu alte cadre didactice.

În prezent durata unei sesiuni live este limitată la 60 de minute (pentru conturile personale de Gmail), limită care NU se aplică pentru conturile cu licență G Suite for Education la nivelul școlii.

Mai multe despre utilizarea Google Meet în tutorialul următor:

Play Video

13 min 37 sec

# 3 Jitsi

Jitsi este o platformă de video conferințe gratuită, 100% sursă deschisă (open source), flexibilă, pentru care nu este nevoie de cont pentru a fi utilizată.

Play Video

11 min 33 sec

Încă o platformă de pus în portofoliul cu resurse digitale!

Alte . de platforme

RESURSE

dați click pe linkurile de mai jos pentru a accesa resursele