s. f. 1. caracterul a ceea ce este comun mai multor persoane sau grupuri sociale. 2. grup de oameni cu interese, credințe, obiceiuri, norme de viață comune; colectivitate, societate (sursa: dexonline.ro)
Suntem recunoscători pentru comunitatea Predau Viitor, o comunitate vibrantă, care crește sustenabil, hotărâtă să aducă împreună profesori de informatică și TIC interesați și dornici să descopere noi modalități de a duce la clasă o informatică mai aplicată, din pasiune, din dorința de dezvoltare și, de ce nu, pe baza unei nevoi.
Fiecare elev din România să beneficieze de o educație informatică bazată pe probleme reale și creație de produse, aplicată, relevantă și transdisciplinară, facilitată de profesori de informatică pregătiți pedagogic să susțină aceste experiențe și conectați la ecosistemul IT din România și din lume.
Probleme reale și creație de produse
Codul perfect are sens doar dacă servește la rezolvarea unei probleme reale din jurul nostru.
Profesorii Predau Viitor își complimenteze baza solidă teoretică cu creare practică de produse și să își ajute elevii să devină creatorii de tehnologie de mâine.
De la încălzire globală la emigrație, de la agritech la healthtech, lumea noastră nu este unidimensională – nici pregătirea informatică a elevilor noștri nu trebuie să fie. Profesorii Predau Viitor își susțin elevii să se extindă dincolo de o materie, disciplină, competență.
Ca să pregătim elevii pentru viitorul lor de inovatori, trebuie să înțelegem ecosistemul actual și tendințele lui: de la produse și tehnologii mari la startups la început. Profesorii Predau Viitor cunosc și se conectează cu mediul IT, pentru a aduce resurse suplimentare de informație și motivație la clasă.
Tehnologia este colaborativă, toate marile inovații au fost create prin colaborare și prin participare în comunități care au încurajat colaborarea. Profesorii Predau Viitor colaborarează la clasă și în afara clasei, în proiecte comune sau prin mentorat în comunitatea extinsă Predau Viitor.
Pregătire pedagogică consistentă
Suntem mai întâi profesori. Pentru a preda cea mai nouă informatică, trebuie să fim pregătiți în cea mai nouă pedagogie și metodică. Ajutăm profesorii Predau Viitor să își actualizeze pregătirea consistentă pedagogică, cu cele mai noi practici la clasă și cele mai inovative metodologii.
Cercetare științifică pedagogică
O pedagogie riguroasă trebuie susținută de o cercetare riguroasă. În Predau Viitor măsurăm atât impactul dezvoltării profesionale la nivelul profesorilor cu care lucrăm, dar și la nivelul elevilor. Ne susținem profesorii Predau Viitor să înțeleagă cât mai exact impactul diferitelor metode pe care le folosesc asupra învățării elevilor.
Profesorii de informatică și TIC din Acceleratorul Predau Viitor 2019-2020 ne-au povestit despre cum a fost pentru ei experiența Acceleratorului, una din cele 4 componente Predau Viitor. Anul viitor invităm doar absolvenți ai cursurilor online Predau Viitor să aplice pentru experiența acceleratorului.
Dați click pe săgeți sau pe puncte pentru a accesa toate poveștile lor.
AICI puteți descoperi profesorii din Acceleratorul Predau Viitor 2018
Profesori înscriși pe platforma Predau Viitor
absolvenți ai Acceleratorului Predau Viitor
Profesori absolvenți ai cursurilor de Scratch din 2019 – primăvară anului 2020
Profesori în primele cursuri online Predau Viitor de tipul MOOC din toamnă 2020
Școli cu profesori de informatică formați de Predau Viitor
Profesori în Designing our Tomorrow, o metodologie unică de problem-based learning în STEAM creată de specialiști de la Facultatea de Educație și Departamentul de Inginerie de la Universitatea din Cambridge
Elevi care beneficiază de o informatică mai aplicată
Parteneri IT implicați în program
Previous
Next
Puteți realiza scurte prezentări, online sau față în față, colegelor / colegilor de cancelarie sau din alte școli. Fie că alegeți să le prezentați activități / instrumente / aplicații digitale, fie că le veți prezenta doar platforma, îi veți sprijini să acceseze mai rapid resursele comunității.
În cadrul activităților periodice de cerc pedagogic, indiferent de tema întâlnirii, puteți folosi instrumente digitale care să pună în valoare activitățile pregătite.
Puteți invita colegi în Grupul privat de Facebook Predau Viitor sau îi puteți încuraja să își facă cont pe platforma Predau Viitor pentru a avea acces la toate materialele didactice și cursuri. Important: menționați-le să completeze răspunsurile la întrebările de acces în grupul de Facebook, astfel se vor asigura că sunt acceptați.
În cadrul proiectelor pentru care aplicați sau pe care le inițiați, aveți în vedere introducerea activităților digitale / STEAM care pot include schimburi de experiență și resurse între participanții la proiect.
Pentru noi, echipa Predau Viitor, este o bucurie să fim martorii tuturor activităților pe care le realizează învățătorii și profesorii Predau Viitor. De la profesori în primul an de activitate, la cei care mai au doar un an până la pensie, cu toții sunt o reală sursă de inspirație.
Despre multe dintre aceste activități aflăm din platformă sau de pe un grup de Whatsapp sau într-un mesaj privat. Însă ne dorim ca activitățile dumneavoastră să prindă elan și voce și să fie atât de vizibile încât să îi încurajeze și pe alți colegi.
CUM?
Accesați grupul, dând click pe imaginea de mai jos. Vă așteptăm să dați Join / Înscrie-te, dacă nu sunteți deja în grup. IMPORTANT: completați răspunsurile la întrebările de acces în grup, astfel vă asigurați accesul. Ne dorim ca cei care intră în grup să găsească informații relevante, iar cei care sunt deja să vadă grupul ca un spațiu sigur de învățare.
Contribuiți în Padlet-ul de mai jos, apăsând simbolul plus ”+”.
1) De când sunteți parte din programul Predau Viitor și 2) Scrieți un mesaj de încurajare pentru colegii din comunitate din curs.
Asociația Techsoup pe Social Media
Facebook
Youtube
Twitter
Linkedin
Instagram
Predau Viitor pe Social Media