7.3 Comunitatea globală STEAM Copy

Profesorii Predau Viitor fac parte și din următoarele comunități globale STEAM:

Europe Code Week

Europe Code Week (Săptămâna UE a Programării) este o mișcare a Comisiei Europene care își propune să aducă programarea și competențele digitale la îndemâna tuturor într-un mod distractiv și antrenant. Peste 80 de țări și milioane de persoane se alătură anual mișcării #CodeWeek.

Ne bucurăm să fim susținătorii acestei mișcări în România. 

Cum vă puteți alătura și dumneavoastră?

Aflați chiar de la 2 profesoare Code Week Leading Teacher pentru țara noastră, profesoare din comunitățile Predau Viitor și Îndreptar Digital. Colega noastră Ana, care este și ambasador Code Week România, a realizat interviurile scurte de mai jos.

Cum vă puteți alătura în 3 pași:

  1. Vă faceți cont pe https://codeweek.eu/
  2. Înscrieți o activitate de programare, tehnologie sau gândire computațională pe harta #CodeWeek care se poate derula oricând pe parcursul anului
  3. Opțional, vă puteți alătura și provocării Code Week 4 All dedicată școlilor și veți opțiune un certificat de excelență din partea Comisiei Europene

Meet and Code

Meet and Code este un program internațional ce oferă micro-finanțări organizațiilor non-profit (asociații de elevi, asociații de profesori, asociații partenere școlilor și nu numai) pentru organizarea de evenimente de programare și tehnologie aliniate cu inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week. Meet and Code este derulat în țară de către Asociația Techsoup.

Vă invităm să urmăriți videoclipul de mai jos în care facem o scurtă recapitulare a ultimilor 3 ani de Meet and Code în România și vă prezentăm și proiectul grozav TechSaveThePlanet coordonat de doamna profesoară de informatică Kabai Timea, absolvent al Acceleratorului nostru Predau Viitor.

TechSaveThePlanet a fost prezentat în cadrul Meet and Code Kick-Off chiar de către Miruna Pop, eleva de la Colegiul National “Ioan Slavici” Satu-Mare care a avut ideea acestui proiect Meet and Code.

Cum vă puteți alătura în 4 pași:

  1. Găsiți o organizație non-profit prin care să aplicați
  2. Vă faceți cont pe https://meet-and-code.org/ro/ro/
  3. Urmăriți perioada de înscrieri pentru Meet and Code 2021, anul viitor
  4. Propuneți o activitate de programare sau tehnologie pentru finanțare

Coder Dojo

CoderDojo este o comunitate de peste 2.000 de cluburi de programare locale, gratuite și deschise pentru copii și tineri din peste 114 țări. De multe ori, aceste cluburi sunt organizate chiar de profesori și activitățile se desfășoară în afară orelor de curs, ca activități extracurriculare.

Descoperiți mai multe despre Coder Dojo, dar și cum puteți organiza evenimente de tehnologie și programare online cu elevii dumneavoastră în webinarul în limba engleză moderat de colega noastră Ana de mai jos. 

2 dintre cluburile noastre preferate Coder Dojo din țară ale căror activități vă invităm să le urmăriți

co-creat de Steluța Pralea, profesor informatică la Liceul Tehnologic Carol I Valea Doftanei, Prahova, absolventă a Acceleratorului Predau Viitor 2018.
Doamna Ana Clara Grecu, profesor învățământ primar din aceeași școală predă Scratch la club după ce a absolvit cursurile de Scratch Predau Viitor.

co-creat de Cătălina Enescu, profesoară de informatică și TIC la Liceul Teoretic Ion Cantacuzino, Pitești, absolventă a Acceleratorului Predau Viitor 2018.

Felicitări că ați ajuns până aici!

Pregătiți pentru testarea finala? Noi spunem că da! 🙂