9.1 Cerințe și materiale necesare Copy

Introducere

Proiectul la clasă vă oferă contextul să puneți în practică la clasă, împreună cu elevii și elevele cu care lucrați, noile cunoștințe și abilități dobândite în cadrul acestui Curs Intensiv de Educație Digitală. El este totodată și un moment emoționant de prezentare către elevii și elevele cu care lucrați a cunoștințelor și abilităților dezvoltate în această perioadă, precum și o oportunitate de colectare de feedback și reacții din partea lor.

În ce constă Proiectul la clasă?

Instrucțiuni

Etapele proiectului la clasă

Important

Actualizarea planului de lecție presupune includerea într-un plan de lecție pe care îl aveți deja și urmează să îl implementați, a unor elemente din Portofoliul cu resurse digitale dobândit în acest curs urmărind Grila cu instrucțiuni de mai jos, precum și a unor elemente de pedagogie explorate în Modulele 3 și 4.

Planul de lecție actualizat va conține minimum 2 resurse digitale, dintre care obligatoriu 1 resursă video.

Planul de lecție actualizat poate fi implementat la clasă online, offline, sau hibrid.

Planul de lecție actualizat va fi implementat în perioada 5 - 25 mai 2021.

Evidența interacțiunii elevilor cu tehnologia

În vederea raportării, este important să faceți fotografii care să ilustreze interacțiunea elevilor cu tehnologia. De asemenea, în formularul de raportare este necesar să includeți minimum un link către un material video creat de dumneavoastră sau de elevi.

Raportarea proiectului final presupune completarea formularului de la Lecția 9.3.

Grilă cu instrucțiuni

Organizarea materialelor

Pentru a vă asigura că aveți la îndemână informațiile, materialele pentru proiectul final, recomandăm:

Fotografiile care ilustrează proiectul final

Pentru evidențierea interacțiunii elevilor cu tehnologia în proiectul final, va fi nevoie să încărcați 3-5 fotografii din timpul activităților. Fie că activitatea se va desfășura complet online sau se va reveni la activitatea față în față sau mixtă, se aplică detaliile de mai jos:

Cum redimensionați o fotografie? (dacă aveți nevoie)

Desigur, există și website-uri sau aplicații pe care le puteți folosi, recomandarea noastră este doar legată de redimensionare cu funcționalitățile disponibile pe majoritatea calculatoarelor. Dați click pe imaginile de mai jos, pentru a urmării pașii succesivi.

1. Paint

2. Din editorul de fotografii

Instrument captură de ecran - Lightshot

Un instrument foarte ușor de folosit pentru realizarea capturilor de ecran este Lightshot.

Materialele video pentru proiectul final

Pentru realizarea proiectului final este nevoie să realizați în cadrul activității minimum un material video. Fie că este un material creat de dumneavoastră, un tutorial video cu Loom, Zoom etc. sau un material creat în Edpuzzle, un video Quik, Stop Motion sau ChatterPix, fie că este creat de elevi, acesta poate ajunge la noi doar sub formă de link (minimum 1, maximum 3 linkuri). Aflați mai jos cum puteți încărca un material pe Youtube (dacă este nevoie).

Pentru încărcarea unui material video pe Youtube, aveți nevoie de un cont Gmail. Dintre aplicațiile prezentate în acest curs, cele care au propriul link pentru materialele video sunt Quik și Loom. Pentru toate celelalte aveți nevoie de o altă platformă pentru a le găzdui, Youtube în cazul acesta.

Cum încărcați un material video pe Youtube? (dacă aveți nevoie)

Mult succes!