Într-una dintre experiențele de la clasă, le-am spus elevilor binecunoscuta frază: ”O imagine valorează cât 1000 de cuvinte”. Răspunsul unui elev nu a întârziat să apară: ”Hmmm… atunci înseamnă că un video valorează 1 milion de cuvinte.”
puteți folosi agenda fizică sau virtuală pentru a vă nota gândurile pentru întrebarea de reflecție de mai jos:
Reflectați 1 minut la spusele elevului, gândiți-vă la cât conținut video urmăriți și cât de la îndemână vă este să învățați dintr-un material video. Apoi încă 1 minut la ce materiale video duceți în activitățile cu elevii față-în-față și online.
Prima aplicație foarte îndrăgită și versatilă prin prisma activităților în care a fost deja folosită la clasă de învățători și profesori, este ChatterPix Kids.
Descoperiți utilizarea aplicației în tutorialul video de mai jos (în care am folosit ca exemplu de lecție Ziua Europei) și în fișa de activitate din lecția Resurse suplimentare.
Vizionați pe întreg ecranul pentru a urmări în detaliu toți pașii.
Descărcați aplicația ChatterPix Kids din Magazinul Play (pentru Android) sau App Store (pentru iOS) și realizați un video în care cel mai drag obiect pe care îl aveți în casă și care vă aduce aminte de elevi să prindă viață și voce. Încărcați în Padletul de mai jos video-ul creat cu ChatterPix și descărcat în telefonul personal. Apăsați ”+” pentru a adăuga postarea și ”săgeata în sus” din postare pentru upload / încărcarea materialului video.
Descoperiți în tutorialul de mai jos cum funcționează Quik. Vizionați pe întreg ecranul pentru a urmări în detaliu toți pașii.
puteți folosi agenda fizică sau virtuală pentru a vă nota gândurile pentru întrebarea de reflecție de mai jos:
Reflectați 1 minut și notați două activități care v-au venit în minte pentru a folosi Quik la clasă cu elevii.
Aplicație de editare audio / video pe mobil, nivel avansat. O recomandăm pentru elevi de la clasa a 3-a în sus. Vă garantăm că cei pasionați de video vor avea foarte multe de învățat și explorat. Mai ales într-o lume în care elevii noștri sunt fascinați de vlogging.
Vă felicităm că ați ajuns cu vizualizarea lecției până aici. Va merita cu siguranță să parcurgeți următorul instrument digital, aplicația Stop Motion, care va face ca tehnologia să fie inclusă inedit și cu ușurință într-o activitate cu elevii, fie față-în-față, fie online.
La o simplă căutare pe Youtube – How cartoons were made (RO: Cum se făceau desenele animate?) dăm peste un video în care echipa lui Walt Disney creează desene animate, cum altfel decât prin animarea desenelor. 🙂 NU este necesar să îl parcurgeți pe tot ci doar să vă (re)amintiți cum se fac animațiile. 🙂
Descoperiți în tutorialul de mai jos cum funcționează Stop Motion. Vizionați pe întreg ecranul pentru a urmări în detaliu toți pașii.
Iată ce ne-a ieșit la o primă încercare de dioramă animată. 🙂
Pentru ca videoclipul animat să fie reușit, rețineți: