Cursurile Predau Viitor

Creăm experiențe online riguroase, unde activitățile practice la clasă sunt parte obligatorie a experienței de învățare.
Corelăm cursurile noastre online cu cele mai noi limbaje de programare propuse de programe și ajutăm profesorii să se inițieze în cele mai noi tendințe IT, de la IoT la RPA, machine learning și AI.

/ / / /Acceleratorul Predau Viitor/ / / /

[ld_course_list categoryselector="true" progress_bar="true" order="desc" course_tag="acc"]

/ / / /Cursuri dedicate profesorilor din Colegii Tehnice/ / / /

Cursuri dedicate exclusiv profesorilor din Colegiile Tehnice Energetice susținute de E-distributie Banat / Muntenia.

[ld_course_list categoryselector="true" progress_bar="true" order="desc" course_tag="enel"]

/ / / /Cursuri desfășurate/ / / /

[ld_course_list categoryselector="true" progress_bar="true" order="desc" course_tag="past"]

Înscrie-te pentru a accesa cursurile online
Predau Viitor

Primul și cel mai important pas pentru a putea parcurge cursul online dorit
este să vă faceți un cont pe platforma Predau Viitor.

Întrebări frecvente despre cursurile online

Orice cadru didactic care predă informatică și/sau TIC într-o instituție publică de învățământ, indiferent de nivelul de învățământ sau de încadrarea principală (învățător, profesor, profesor la cluburi de copii). Unele cursuri pot avea anumite condiții speciale de participare, anunțate explicit, care sunt introduse pentru personalizarea experienței de învățare și crearea de conținut relevant pentru anumite niveluri de învățământ.

Primul pas pentru înscrierea la un curs Predau Viitor este crearea unui cont pe platforma predauviitor.ro. După ce vă creați un cont și vă autentificați cu datele de cont alese pentru platforma Predau Viitor, trebuie să vă înscrieți individual la cursul pe care doriți să îl parcurgeți.

De un calculator și o conexiune bună de internet.

Fiecare curs online are o durată prestabilită și anunțată încă de la început. Această durată poate varia între 5 și 14 săptămâni, timp în care trebuie să vă alocați un anumit timp pentru parcurgerea tuturor materialelor și activităților din curs. Este foarte important să consultați calendarul cursului la începutul fiecărui curs. Activități precum teme și teste de evaluare trebuie efectuate într-un anumit termen limită, anunțat în prealabil, încă de la începutul cursului.

În cadrul anumitor cursuri online Predau Viitor va trebui să participați și la webinarii dedicate. Un webinar este o prezentare online în care veți putea adresa întrebări în timp real moderatorului sau trainerului. Pentru participarea la un webinar este nevoie de o conexiune bună la internet într-un anumit interval orar (interval anunțat încă de la începutul cursului).

Veți primi o diplomă la sfârșitul cursurilor online doar dacă îndepliniți cumulativ condițiile anunțate public la începutul cursurilor, imediat după înscriere: parcurgerea materialelor oferite, participarea live la webinarii, realizarea temelor din cadrul modulelor cursului, efectuarea testelor de evaluare a cunoștințelor, realizarea proiectului de absolvire, care de cele mai multe ori va fi un proiect cu elevii dumneavoastră. Rolul cursului este să vă ajute să stăpâniți atât conținutul nou, cât și predarea și evaluarea lui în activități la clasă.

Toate activitățile noastre (implicit cursurile online) pentru cadrele didactice din învățământul public sunt gratuite. Acest lucru este posibil datorită suportului financiar al partenerilor Predau Viitor și Asociației Techsoup: descoperă aici partenerii Predau Viitor

Părerea cursanților noștri despre ce au învățat și ce au aplicat la clasă

Sunt recunoscătoare că am avut oportunitatea de participa la cursul Introducere în Python, fiind unul dintre cele mai complete cursuri la care am participat. Pe lângă învăţarea limbajului Python, mi-a plăcut foarte mult modul de abordare, exemplele inspiraţionale şi jucăuşe, pe care le-am putut aplica la clasă, astfel încât să cresc motivaţia elevi lor mei.
Profesor învățământ gimnazial, clasele 5-6
județul Mureș
Cursul de Product Development din cadrul Acceleratorului online Predau Viitor m-a ajutat să am o privire de ansamblu în ceea ce priveşte aplicaţiile digitale folosite în realizarea unui produs viabil necesar clienţilor, am putut realiza produse digitale care să fie utile la clasă, să-mi prioritizez obiectivele, să iau hotărâri ţinând cont şi de părerile oamenilor din echipă.
Profesor învățământ gimnazial, clasele 5-6
județul Bacău
Intensiv de educație digitală pentru profesorii din Colegii Tehnnice Energetice - un curs foarte instructiv care mi-a permis să îmi înving cea mai mare parte din reticența față de mijloacele IT. Am mult mai mult curaj de a explora în universul educației online.
Profesor învățământ liceal, clasele 11-12
București
Cursul Intensiv de educație digitală mi-a trezit curiozitatea, am dezvoltat acea forma de creativitate pe care am crezut-o uitată și am "crescut" în fiecare zi. Abia am așteptat un nou subiect, mi-am alocat timp parcurgerii lor,  în ritm propriu. Am numai cuvinte de laudă.
Profesor învățământ gimnazial, clasele 5-6
județul Maramureș
Cursul Introducere în Scratch a fost extrem de bine organizat, axat pe învățarea practică. Îl recomand tuturor profesorilor, nu doar celor de Informatică și TIC. Vă va deschide noi orizonturi către lecții de la care elevii nu mai vor să plece!
Profesor învățământ gimnazial, clasele 5-6
județul Sălaj
Intensiv de educație digitală este un curs excelent care integrează experiențe de învățare, modalități de adaptare a procesului de învățare la emoțiile elevului, metode de predare, evaluare și feedback, resurse IT care pot integrate în cadrul lecției.
Profesor învățământ liceal, clasele 11-12
județul Bacău

Cifrele Predau Viitor

5.300+

Profesori în comunitatea Predau Viitor

33.000+

Elevi beneficiari
ai unei informatici aplicate

257

Profesori absolvenți ai cursurilor online de Python

906

Profesori absolvenți
ai cursurilor online de Scratch

426

Profesori absolvenți
ai cursurilor Intensiv de educație digitală

1.700+

Activități implementate la clasă de către profesorii Predau Viitor

191

Profesori care parcurg cursul online de Product Development

73

Profesori în Acceleratorul offline Predau Viitor

14

Profesori în Designing our Tomorrow

12

Parteneri IT
implicați în program