Cursurile Predau Viitor

Creăm experiențe online riguroase, unde activitățile practice la clasă sunt parte obligatorie a experienței de învățare.
Corelăm cursurile noastre online cu cele mai noi limbaje de programare propuse de programe și ajutăm profesorii să se inițieze în cele mai noi tendințe IT, de la IoT la RPA, machine learning și AI.

Introducere în Scratch pentru profesori de gimnaziu (toamnă 2020)

Acest curs online vă va introduce în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării: Scratch.

Detalii

0% Finalizat
0/44 Etape

//

Intensiv de educație digitală pentru profesori din Colegii Tehnice Energetice

Curs dedicat profesorilor din Colegiile Tehnice Energetice din București și Deva susținute de E-distributie Banat / Muntenia.

Detalii

0% Finalizat
0/57 Etape

Intensiv de educație digitală pentru profesori de informatică și TIC

Cursul vă invită să explorați educația digitală într-un ritm intensiv, oferind o abordare inovativă, atractivă și colaborativă.

Detalii

0% Finalizat
0/49 Etape

//

Introducere în Scratch pentru profesori de gimnaziu (primăvară 2020)

Acest curs online vă va introduce în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării: Scratch.

Curs derulat în feb-aprilie 2020

0% Finalizat
0/33 Etape


Înscrie-te pentru a accesa cursurile online
Predau Viitor

Primul și cel mai important pas pentru a putea parcurge cursul online dorit
este să vă faceți un cont pe platforma Predau Viitor.

Întrebări frecvente despre cursurile online

Orice cadru didactic care predă informatică și/sau TIC într-o instituție publică de învățământ, indiferent de nivelul de învățământ sau de încadrarea principală (învățător, profesor, profesor la cluburi de copii). Unele cursuri pot avea anumite condiții speciale de participare, anunțate explicit, care sunt introduse pentru personalizarea experienței de învățare și crearea de conținut relevant pentru anumite niveluri de învățământ.

Primul pas pentru înscrierea la un curs Predau Viitor este crearea unui cont pe platforma predauviitor.ro. După ce vă creați un cont și vă autentificați cu datele de cont alese pentru platforma Predau Viitor, trebuie să vă înscrieți individual la cursul pe care doriți să îl parcurgeți.

De un calculator și o conexiune bună de internet.

Fiecare curs online are o durată prestabilită și anunțată încă de la început. Această durată poate varia între 5 și 14 săptămâni, timp în care trebuie să vă alocați un anumit timp pentru parcurgerea tuturor materialelor și activităților din curs. Este foarte important să consultați calendarul cursului la începutul fiecărui curs. Activități precum teme și teste de evaluare trebuie efectuate într-un anumit termen limită, anunțat în prealabil, încă de la începutul cursului.

În cadrul anumitor cursuri online Predau Viitor va trebui să participați și la webinarii dedicate. Un webinar este o prezentare online în care veți putea adresa întrebări în timp real moderatorului sau trainerului. Pentru participarea la un webinar este nevoie de o conexiune bună la internet într-un anumit interval orar (interval anunțat încă de la începutul cursului).

Veți primi o diplomă la sfârșitul cursurilor online doar dacă îndepliniți cumulativ condițiile anunțate public la începutul cursurilor, imediat după înscriere: parcurgerea materialelor oferite, participarea live la webinarii, realizarea temelor din cadrul modulelor cursului, efectuarea testelor de evaluare a cunoștințelor, realizarea proiectului de absolvire, care de cele mai multe ori va fi un proiect cu elevii dumneavoastră. Rolul cursului este să vă ajute să stăpâniți atât conținutul nou, cât și predarea și evaluarea lui în activități la clasă.

Toate activitățile noastre (implicit cursurile online) pentru cadrele didactice din învățământul public sunt gratuite. Acest lucru este posibil datorită suportului financiar al partenerilor Predau Viitor și Asociației Techsoup: descoperă aici partenerii Predau Viitor

Părerea cursanților noștri despre ce au învățat și ce au aplicat la clasă

Cel mai mult le-a plăcut generarea unui labirint CÂT MAI complex și descoperirea instrucțiunilor lipsă din blocul de instrucțiuni. Fiecare echipă, vorbea în șoaptă, să nu audă ceilalți, în cazul în care au descoperit instrucțiunea lipsă.
Profesor învățământ gimnazial, clasele 5-6
județul Satu Mare
Scratch este o aplicație foarte utilă pentru învățarea programării. Cel care lucrează cu Scratch poate să vadă (la propriu) efectul liniei de cod adăugate.
Profesor învățământ liceal, clasele 11-12
județul Cluj Napoca
Le-a plăcut să lucreze în echipă și să observe efectele modificărilor aduse în partea de cod. Li s-a părut amuzant să animeze personajele alese și să le creeze diferite costume
Profesor învățământ liceal, clasele 9-10
județul Teleorman
Mi-a plăcut că proiectele au fost de nivel mediu spre greu, că am învățat foarte multe din ele. Liste și blocuri nu mai utilizasem până atunci, au fost foarte utile.
Profesor învățământ gimnazial, clasele 5-6
județul Bacău

Cifrele Predau Viitor

73

Profesori în Accelerator

14

Profesori în Designing our Tomorrow

141

Profesori absolvenți
ai webinariilor
Predau Viitor

569

Profesori absolvenți
ai cursurilor de Scratch

7500+

Elevi beneficiari
ai unei informatici aplicate

102

Proiecte implementate la clasă
de către profesorii Predau Viitor

100+

Școli cu profesori de informatică
formați de Predau Viitor

12

Parteneri IT
implicați în program

Scroll to Top