MISIUNEA PREDAU VIITOR

Fiecare elev din România să beneficieze de o educație informatică bazată pe probleme reale și creație de produse, aplicată, relevantă și transdisciplinară, facilitată de profesori de informatică pregătiți pedagogic să susțină aceste experiențe și conectați la ecosistemul IT din România și din lume.

Principiile Predau Viitor

Probleme reale și creație de produse​

Codul perfect are sens doar dacă servește la rezolvarea unei probleme reale din jurul nostru.
Ajutăm profesorii de informatică să complimenteze baza solidă teoretică cu creare practică de produse și să își ajute elevii să devină creatorii de tehnologie de mâine.

Transdisciplinaritate

De la încălzire globală la emigrație, de la agritech la healthtech, lumea noastră nu este unidimensională – nici pregătirea informatică a elevilor noștri nu trebuie să fie. Ajutăm profesorii de informatică să își poată susține elevii să se extindă dincolo de o materie, disciplină, competență.

Conectare la ecosistemul IT

Ca să pregătim elevii pentru viitorul lor de inovatori, trebuie să înțelegem ecosistemul actual și tendințele lui: de la produse și tehnologii mari la startups la început. Susținem profesorii să cunoască și să se conecteze cu mediul IT, pentru a aduce resurse suplimentare de informație și motivație la clasă.

Comunitate de practică

Tehnologia este colaborativă, toate marile inovații au fost create prin colaborare și prin participare în comunități care au încurajat colaborarea. Facilităm colaborarea profesorilor la clasă și în afara clasei, în proiecte comune sau prin mentorat în comunitatea extinsă Predau Viitor.

Pregătire pedagogică consistentă

Suntem mai întâi profesori. Pentru a preda cea mai nouă informatică, trebuie să fim pregătiți în cea mai nouă pedagogie și metodică. Ajutăm profesorii să își actualizeze pregătirea consistentă pedagogică, cu cele mai noi practici la clasă și cele mai inovative metodologii.

Cercetare științifică pedagogică

O pedagogie riguroasă trebuie susținută de o cercetare riguroasă. În Predau Viitor măsurăm atât impactul dezvoltării profesionale la nivelul profesorilor cu care lucrăm, dar și la nivelul elevilor. Ne susținem profesorii să înțeleagă cât mai exact impactul diferitelor metode pe care le folosesc asupra învățării elevilor.

Profesorii noștri despre Predau Viitor

La finalul fiecărui Accelerator, întrebăm profesorii cu care lucrăm cum i-a ajutat programul, cum văd ei rolul profesorului de informatică și ce își doresc de la orele lor de informatică.

Cifrele Predau Viitor

5.300+

Profesori în comunitatea Predau Viitor

33.000+

Elevi beneficiari
ai unei informatici aplicate

257

Profesori absolvenți ai cursurilor online de Python

906

Profesori absolvenți
ai cursurilor online de Scratch

426

Profesori absolvenți
ai cursurilor Intensiv de educație digitală

1.700+

Activități implementate la clasă de către profesorii Predau Viitor

191

Profesori care parcurg cursul online de Product Development

73

Profesori în Acceleratorul offline Predau Viitor

14

Profesori în Designing our Tomorrow

12

Parteneri IT
implicați în program

Partener fondator strategic al Predau Viitor

Misiunea Romanian-American Foundation este să promoveze şi să consolideze condiţiile necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice, care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România. Romanian-American Foundation este partener strategic fondator al Predau Viitor din 2016. Află mai multe despre proiectele educaționale sprijinite de Romanian-American Foundation aici: poveștile despre schimbare ale RAF.

Parteneri în 2019 - 2022

PARTENER PRINCIPAL

Colaboratori

Susținători