Al doilea bootcamp din ediția 2018 a Acceleratorului Predau Viitor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Acceleratorul Predau Viitor a fost creat de Asociația Techsoup cu sprijinul Romanian-American Foundation. În Predau Viitor, profesorii de informatică beneficiază de un program de dezvoltare profesională conectat la realitatea și viitorul industriei de IT din România și bazat pe învățare prin proiecte.

#PredauViitor #TechsoupPentruEducație www.predauviitor.ro

2 noi zile intensive de întâlniri, workshopuri și vizite de studiu co-create alături de companii IT din România i-au așteptat pe cei 25 de profesori ai programului Predau Viitor, în 30-31 iulie 2018.
Acceleratorul sprijină profesorii să includă activități de învățare prin proiecte și product mangement în activitatea lor didactică, la liceu sau la gimnaziu.

Profesorii de informatică au revenit anul acesta la Zitec, susținător al programului Predau Viitor încă din primul an, pentru o discuție despre piața de dezvoltare software din România alături de Ionuț Cociaș, Organizational Development Strategist la Zitec.

Lansat anul acesta, profesorii Predau Viitor au avut ocazia să cunoască Ubisoft Coding Campus, acceleratorul internațional pentru network programming în industria de gaming, prima inițiativă de acest fel din România. Echipa Ubisoft a facilitat întâlnirea atât cu traineri tehnici care s-au ocupat de crearea curriculei și inițiativei, cât și cu studenții selecționați în program, 24 din peste 1000 de aplicanți.

Workshopurile celui de-al doilea bootcamp au fost construite în jurul principalelor tehnologii ale valului Industriei 4.0, care vor schimba semnificativ economiile și locurile de muncă din viitorul apropiat.

Și în această ediție Wyliodrin a oferit profesorilor o introducere practică în Internet of Things în cadrul unui workshop intensiv în care profesorii au descoperit Wyliodrin Studio și s-au jucat cu plăcuțe de dezvoltare Raspberry PI și Arduino One.
În premieră în această ediție, Asociația Educație și Progres prin Tehnologie a creat un workshop special dedicat tipăririi 3D și proiectelor educaționale care ar putea fi construite în jurul acestei tehnologii.

Următoarea și ultima sesiune a ediției 2018 a Acceleratorul Predau Viitor se va desfășura în septembrie 2018, înainte de începerea noului anului școlar.

Participanții din ediția 2018 a Acceleratorului Predau Viitor sunt 25 de profesori care predau informatică și TIC din 16 județe și 20 de localități diferite din România.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutăți

Despre Techsoup România

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei, pentru tineri, profesori și organizații nonprofit. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro

Înscrie-te pe lista de email Predau Viitor ca să afli cum să beneficiezi de toate oportunitățile de învățare și resursele gratuite create în program. 

Despre tehnologie,
pentru învățători și elevii lor

Micro-finanțări
pentru evenimente de tehnologie

Scroll to Top