Mulțumim pentru interesul crescut pentru acest curs. Perioada de înscrieri pentru această sesiune s-a sfârșit. Vă invităm să vă creați un cont pe platforma Predau Viitor pentru a fi la curent cu următoarele cursuri online gratuite, dar și pentru a beneficia de alte resurse de învățare.
Despre curs
Cursul online Introducere în Scratch pentru profesori de gimnaziu vă va introduce în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării, recomandat ca mijloc de învățare în noua programă pentru gimnaziu, introdusă în 2017.
Cursul este dedicat profesorilor de gimnaziu care nu au mai folosit deloc platforma Scratch și care nu au mai utilizat Scratch la clasă.
La nivel global, Scratch este utilizat pentru a învăța și exersa programarea de la grădiniță la liceu. Scratch îi ajută pe cei mici să gândească creativ și sistematic și să lucreze colaborativ – competențe esențiale în secolul 21. Vor învăța concepte de programare într-o manieră vizuală, prin crearea de animații și jocuri.
Cursul de față este construit pe baza întregii noastre experiențe de formare de până acum, online și offline, prin cursuri, webinarii, tutoriale, observare la clasă sau programe de tip Accelerator, dedicate profesorilor din toate ciclurile de învățământ (învățători, profesori de informatică și TIC, profesori din licee cu profil pedagogic). Experiența noastră a fost completată și susținută de colaborări fructuoase cu experți și cercetători în domeniul educației atât români, cât și internaționali, precum și de susținerea comunităților efervescente de învățători pe platforma Îndreptar Digital și profesori de informatică și TIC pe platforma Predau Viitor.
Acest curs este dezvoltat și organizat de Asociația Techsoup cu sprijinul Romanian-American Foundation, Societe Generale Global Solution Centre și Google (printr-un Google Educator PD Grant 2019).
La finalul cursului:
- veți ști cum să utilizați Scratch pentru pregătirea lecțiilor dumneavoastră și cum să maximizați învățarea în timpul clasei
- veți avea exemple de activități și exerciții pe care să le propuneți elevilor dumneavoastră la clasă
- veți fi implementat cu sprijinul nostru cel puțin un proiect Scratch la clasă
- puteți obține o diplomă de absolvire îndeplinind condițiile cursului
Tipuri de activități și materiale din curs: tutoriale video, chestionare, teme, autoevaluări, fișe de lucru, contribuții de idei și practici în comunitate, proiect final la clasă.
Proiectul final pentru absolvirea cursului:
Proiectul la clasă vă oferă contextul să puneți în practică la clasă, împreună cu elevii și elevele cu care lucrați, noile cunoștințe și abilități dobândite în cadrul acestui curs. Proiectul constă în susținerea unei ore de Scratch la clasă (online sau față în față) și raportarea acestei activități prin completarea formularului de proiect final.
Termene importante în curs:
- 5 aprilie (se dechide accesul la modulul Proiect la clasă)
- 29 aprilie (termen limită pentru raportarea proiectului final la clasă)