5. Portofoliul de bază cu resurse digitale Copy

Introducere

În acest modul se potrivește de minune mantra noastră preferată: educația digitală nu este despre tehnologie, ci despre pedagogia din spatele tehnologiei

Știm cu toții că există numeroase aplicații și platforme gratuite care vă pot ajuta în activitatea fața în față, online sau blended cu elevii. Totuși, nu este nevoie să le cunoașteți pe toate, ci doar pe acelea care servesc dezvoltarea competențelor și atingerea obiectivelor de învățare pentru clasa la care predați. Fiecare clasă e unică, de aceea aveți libertatea de a alege ce se potrivește pentru elevii cu care lucrați.

În acest modul veți explora un set de bază de instrumente digitale de calitate și criteriile după care au fost alese, aplicabile în activități intra și interdisciplinare, individuale sau colaborative. Explorați și butonați cu încredere!

Obiective de învățare

La finalul acestui modul veți reuși:

Întrebări esențiale

Vocabular modul

= programe, website-uri sau resurse online care folosesc un laptop / un telefon / o tabletă / un computer conectate sau nu la internet pentru a realiza anumite funcționalități pentru care au fost create. Unele pot fi accesate în browser, fără a fi nevoie să le descărcați.

= numit și navigator web, provine din limba engleză și este un program ce permite utilizatorilor să afișeze text, grafică, video, informații etc. situate pe o pagina www (World Wide Web) și să comunice cu furnizorul informației; pe scurt, program de navigare virtuală pe Internet.

= Termenul World Wide Web, abreviat WWW sau și www, numit scurt și web este totalitatea site-urilor / documentelor și informațiilor de tip hipertext legate între ele, care pot fi accesate prin rețeaua mondială de Internet (net = rețea ). Documentele, care rezidă în diferite locații pe diverse calculatoare server, pot fi regăsite cu ajutorul unui identificator univoc numit URL. Hipertextul inclusiv imagini etc. este afișat cu ajutorul unui program de navigare în web numit browser, care descarcă paginile web de pe un server web și le afișează pe un terminal „client” la utilizator. (sursa: Wikipedia)