3.2 ABC-ul emoțiilor Copy

Introducere

Această lecție este una specială întrucât vă oferă acces la webinarul susținut de Vasile Brașovanu pentru prima iterație a cursului Intensiv de educație digitală pentru Colegiile Tehnice Energetice din București și Deva (septembrie 2020) și vă oferă ocazia să aprofundați tematicile parcurse în lecția anterioară 3.1. Cum învățăm: creier și emoții.

Invitatul nostru, Vasile, ne va conduce printr-o serie de activități practice prin care nu numai să înțelegem cum funcționează creierul în învățare, dar să și explorăm modalități de a ne adapta procesele de învățare la clasă. Pentru aceasta, vom aprofunda și subiecte legate de nevoi emoționale fundamentale, relații de atașament, cercul siguranței sau empatia

Vreți să aflați mai multe despre cum călărețul poate îmblânzi elefantul și cum putem oferi sprijin elevilor și elevelor noastre în acest proces? Acest webinar vă va oferi câteva metode practice, dar mai ales, vă va ridica și mai multe întrebări de reflecție care să contribuie la creșterea calității practicii la clasă. 

Prezentarea din timpul webinarului

Masca magică - activitate opțională

Dacă doriți să realizați activitatea din cadrul webinarului, puteți adăuga o fotografie cu rezultatul în Padletul de mai jos.

Creat cu Padlet

Comunitate

Dacă în urma parcurgerii lecțiilor 3.1 și 3.2 ați rămas cu întrebări / curiozități / reflecții, vă invităm să contribuiți cu acestea mai jos. De asemenea, vă încurajăm să includeți și resurse pe care le recomandați pe teme de neuroștiință și abilități socio-emoționale.

Contribuiți în Padlet-ul de mai jos, apăsând simbolul ”+” din colțul din dreapta jos, pentru a adăuga un mesaj.

Creat cu Padlet