În această lecție veți descoperi:
Parcurgeți toate materialele, apoi explorați și alegeți o resursă cu care să începeți, cea care se potrivește cel mai bine elevilor și nevoilor lor.
Aplicația în care suntem convinși că mulți dintre dumneavoastră sunteți deja fluenți, ce permite efectuarea de apeluri video de grup, folosirea chat-ului, partajarea ecranului profesorului, utilizarea unei table virtuale interactive și împărțirea elevilor în echipe, în camere separate (EN: breakout rooms). Poate fi folosită atât pentru comunicarea cu elevii, cât și pentru comunicarea cu alte cadre didactice.
Pentru a descoperi cum să folosiți funcționalitățile ZOOM de tablă virtuală și breakout rooms (camere virtuale în care elevii să discute în grupe mai mici anumite subiecte) vă încurajăm să urmăriți chiar tutorialele pas cu pas Zoom de mai jos
Pentru că tutorialele de mai sus sunt în limba engleză, provocarea suplimentară de data această pentru dumneavoastră este să folosiți Google Translate pentru a traduce o întreagă pagină de conținut astfel:
Pentru tutorialul video, nu uitați că puteți selecta subtitrările în limba română (Setări -> Auto-translate -> Română).
Exemple de interacțiuni în breakout rooms:
Google Meet este o aplicație de teleconferință, dezvoltat de Google. Este accesibil și poate fi folosit cu orice adresă de Gmail pentru a crea întâlniri online sincron cu o limită de 100 de persoane. Este integrată în platforma Google Classroom. Poate fi folosită atât pentru comunicarea cu elevii, cât și pentru comunicarea cu alte cadre didactice.
Mai multe despre utilizarea Google Meet în tutorialul următor:
Jitsi este o platformă de video conferințe gratuită, 100% sursă deschisă (open source), flexibilă, pentru care nu este nevoie de cont pentru a fi utilizată.
dați click pe linkurile de mai jos pentru a accesa resursele